AlterIAS logo
PDF Afdrukken

Voor tuinliefhebbers

Ook u kan deelnemen!

 

Tuinliefhebbers kunnen ook actief helpen om de introductie en verspreiding van invasieve planten te voorkomen. Sluit u aan bij de Gedragscode invasieve planten voor tuinliefhebbers!  Volgende preventieve maatregelen kunnen gemakkelijk toegepast worden:

 

1. Leer de invasieve tuin- en waterplanten kennen

2. Vermijd het gebruik van bepaalde invasieve planten

3. Geef de voorkeur aan niet-invasieve alternatieven

4. Gooi nooit groenafval van invasieve planten in de vrije natuur, waterlopen of op braaklanden

5. Deel uw kennis over invasieve planten met anderen

 

Hoe aansluiten bij de Gedragscode?

Als u zich wil engageren om bovenstaande preventieve maatregelen daadwerkelijk toe te passen, kan u zich eenvoudig engageren via de partner databank (zie Partner worden). Via deze weg bent u officieel aangesloten bij de Gedragscode invasieve planten voor tuinliefhebbers. Er is ook een databank (met kaart) ter beschikking waar u alle partners van de Gedragscode kan terugvinden (zie databank partners).

test_logo_code_fr_nl_web

Het logo van de Gedragscode invasieve planten
gebruikt door de aangesloten professionele groenvoorzieners in België 

Ook de professionele groenvoorzieners, die zich engageren in de Gedragscode, kan u terugvinden in deze databank. Ook zij willen, net als u, op deze manier hun bijdrage leveren aan het behoud van de biodiversiteit. Aarzel niet om hen te contacteren; zij zijn dé contactpersonen om u te adviseren voor de juiste planten voor uw tuin. Professionele groenvoorzieners die aangesloten zijn bij de Gedragscode kan u herkennen aan het logo en de posters van de Gedragscode. Voor meer informatie, lees de folder Gedragscode invasieve planten.

Folder Gedragscode
Poster Gedragscode

Inschrijvingsformulier particulieren

 folders_plant_different_web         poster_code_fr_nl_web